Hvis du er interesseret i at lære at spille sækkepibe eller skotsk tromme, kan du få undervisning af kvalificerede instruktører i Aarhus Pipes & Drums. Bandet har begrænsede instruktørressourcer, og derfor skal du i første omgang kontakte bandets ledende sækkepibeinstruktør eller trommeinstruktør for at høre nærmere om dine muligheder. For at modtage undervisning skal du være medlem af bandet. Den første måned er gratis, derefter er kontingentet kr. 400,- i kvartalet.

Bandet forventer, at du som medlem deltager aktivt i bandets aktiviteter. Dit kontingent vil gå til blandt andet vedligeholdelse af instrumenter og indkøb af uniformer. Som sækkepibeelev vil du i begyndelsen kunne låne en sækkepibe af bandet, men eftersom sækkepiben er et personligt instrument, forventes det, at du sidenhen køber din egen. Prisen for en udmærket sækkepibe er 8.000-9.000 kr. Som trommeelev og trommeslager vil du have en tromme i fast udlån fra bandet, men du skal selv købe trommestikker og øvetromme, og disse ting kan du købe gennem bandet. Prisen for et sæt trommestikker er ca. 150 kr., og en øvetromme koster ca. 200 kr. Når du kan spille bandets standardrepertoire, får du udleveret en uniform, så du kan optræde med bandet. Uniformen er i fast udlån fra bandet, men medlemmer hæfter personligt for skader og tab.

Kort om sækkepiben
Når du begynder at lære at spille sækkepibe, lærer du først den grundlæggende teknik på en slags øvefløjte, kaldet en practice chanter. Det er meget anderledes at spille på selve sækkepiben, end på practice chanter'en, og derfor vil der gå et stykke tid, før du vil blive introduceret til den.

Kort om trommen
Når du begynder at lære at spille skotsk tromme, lærer du først den grundlæggende teknik på en øvetromme, der er en hård gummiplade, der kan lægges på et bord. Den skotske tromme er noget anderledes end andre marchtrommer, og derfor vil også en øvet trommeslager opleve, at den skotske tromme er teknisk udfordrende. Ud over den traditionelle marchtromme består trommegruppen også af såkaldte tenortrommer og en stortromme.

Spilleaften
Bandet samles til spilleaften hver torsdag kl 19:00-21:30 på Møllevangskolen, Møllevangs Allé 20, 8210 Aarhus V.


Aarhus Pipes & Drums - Email: info@aapd.dk